Categorie├źn
Uncategorized

Installeren van akoestische plafondpanelen

Akoestische plafondpanelen

Wat zijn akoestische plafondpanelen? Het zijn plafondpanelen die geïnstalleerd worden met een speciale onderlaag om zowel het oppervlaktegeluid als het luchtgeluid te verminderen. Ze zijn ontworpen met een optimale oppervlakte-absorptie om een onovertroffen geluidsbeheersing en een enorme hulp te bieden door het geluid te absorberen. Akoestische plafondpanelen zijn een lichtgewicht, duurzame, een akoestische oplossing voor geluidsproblemen binnenshuis. Met een breed scala aan afmetingen en functies, is er geen noodzaak om compromissen te sluiten op uw kwaliteit akoestische componenten at all.

De installatieprocedure

De installatieprocedure van akoestische plafondpanelen is zo ongecompliceerd, dat het met een van de volgende eenvoudige maatregelen gemakkelijk te realiseren is.

Eenvoudig te installeren akoestische plafondpanelen U moet de afmetingen van de ruimte, de afmetingen van de binnenkant van de ruimte en de afmetingen van de akoestische plafondpanelen opmeten en vervolgens het oppervlak en de bekledingen van de akoestische plafondpanelen bestellen op basis van deze afmetingen. Bij het installeren van de akoestische plafondpanelen is de eerste stap ervoor te zorgen dat alle onderdelen goed gesneden zijn volgens de door u gewenste afmetingen. U hoeft de akoestische plafondpanelen ook alleen maar aan de plafondbalken te schroeven en vast te zetten met spijkers of nietjes. De eenvoudigste en veiligste manier om dit te installeren is om beide zijden van het akoestische plafondpaneel aan de draagbalken te schroeven en ervoor te zorgen dat de ruimte tussen beide akoestische plafondpanelen niet groter is dan de overspanning van de draagbalk onder het eerste paneel.

 

Bevestigingen 

De akoestische wandpanelen moeten allemaal aan de muur worden bevestigd en stevig aan de draagbalken worden vastgeschroefd. Bij verschillende akoestische plafondpanelen kan er enige variatie zijn in de installatieprocedure, maar de gebruikelijke technieken zijn als volgt:

Stap 1: Zaag het akoestisch plafondpaneel op maat volgens de afmetingen van de ruimte.

Stap 2: Boor gaten in het akoestisch plafondpaneel en breng de spijkers van het dak aan.

Stap 3: Zet het akoestisch plafondpaneel vast met spijkers of krammen in de bovenste lipjes van elk paneelpaneel. Gebruik vervolgens spijkers of nietjes om het op zijn plaats te houden.

Elk paneel zou aan beide zijden een kathedraalplafond van een halve inch hebben. Dus zelfs als sommige panelen kleiner zouden worden gezaagd dan de vereiste afmetingen, zou u nog steeds dezelfde hoeveelheid isolatie in het plafond hebben. Dus zelfs als de panelen groter worden gezaagd dan het plafond van uw kamer – over het algemeen tot 5 cm minder dan het plafond – krijgt u nog steeds dezelfde hoeveelheid isolatie in de kamer.

 

Ten slotte

Houd er ook rekening mee dat de akoestische plafondpanelen moeten worden geïnstalleerd met de openingen aan de achterkant van elk paneel veel kleiner dan de hoeveelheid ruimte erboven. Dit is om te voorkomen dat er brandgevaar ontstaat in de ruimte, mocht er brand ontstaan in uw keuken, of mocht u extra isolatie nodig hebben bovenop de bestaande plafondisolatie. Dit voorkomt dat de akoestische plafondpanelen volledig van het plafond worden weggesneden en op het plafond worden geïnstalleerd, maar dit gebeurt alleen in serie met andere, en wordt van de andere delen gescheiden wanneer ze klaar zijn om te worden geïnstalleerd. Sommige panelen worden apart geleverd met een lichte overlapping van de omtrek met de gebieden tussen de panelen. Het vinden van betaalbare prijzen voor akoestische plafondpanelen en akoestische wandpanelen is net zo eenvoudig als het zoeken op het web naar akoestische plafondpanelen of akoestische wandpanelen. U kunt ook online zoeken naar de verschillende leveranciers van akoestische plafondpanelen en akoestische wandpanelen. Er zijn veel bedrijven waaruit u kunt kiezen, zodat u redelijk geprijsde panelen kunt vinden. Sommige leveranciers leveren complete sets panelen, bestaande uit het akoestische plafondpaneel met het onderlaagmateriaal en de installatietape, en dat ook nog eens op een comfortabele manier.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.