Categorieën
bouw&kunde

Gemakkelijk te onderhouden houten vloeren

Vloer schuren Rotterdam

 

 

 

Gemakkelijk onderhoud

Houten vloeren zijn een prachtige aanwinst voor uw huis. Ze creëren de meest prachtige visuele indruk en trekken daardoor meer aandacht naar zich toe dan welke andere vloer dan ook. Om uw vloer mooi te houden, moet u hem natuurlijk wel beschermen en dat doet u met verschillende vloerverzegelings- en overspuitmiddelen die u kunt gebruiken. Schuren is een belangrijk aspect van het onderhoud als u de glans en het uiterlijk van uw houten vloer wilt behouden. Om ervoor te zorgen dat uw vloer er nieuw en aantrekkelijk blijft uitzien en toch beschermd blijft, moet u regelmatig onderhoud uitvoeren met een speciaal voor dat doel gemaakte schuurset, speciaal voor houten vloeren.

Bescherm uw houten vloeren tegen vuil en puin

Nadat de vloer grondig met de stofzuiger is gereinigd, moet u het stof en het vuil met een geschikte bezem wegvegen. Vuil, vooral als het chemicaliën bevat, zal zich zeer snel op het oppervlak van uw houten vloer afzetten en het uiterlijk ervan aantasten.

Gebruik milieuvriendelijke producten

Het is normaal dat houten oppervlakken dof worden en krassen vertonen, niet alleen omdat er vuil op komt dat het vermogen om vloeistof op te nemen belemmert, maar ook omdat ze van nature uitdrogen. Neem de tijd om te kiezen voor milieuvriendelijke producten om de aantrekkingskracht en schoonheid van uw houten vloeren te herstellen, wat zo’n groot verschil kan maken voor uw interieur. Vraag uw leverancier van houten vloeren of u milieuvriendelijke houten vloeren kunt kopen.

Lak, vernis of olie afwerking

Met het hierboven vermelde regelmatige onderhoud, zullen elegantie en schoonheid duren

De milieubewuste ontwerpen van vandaag hebben ertoe geleid dat veel materialen die bedoeld zijn voor vloerbedekking nu turkoois zijn, een milieuvriendelijk alternatief voor traditioneel vervaardigde houten afwerkingen.

Niet refinish hout met een chemische refinisher: Dit soort prep werk kan alleen worden gedaan door een professionele die al weet wat te doen met uw stuk houten meubilair verworven via een refinishing bedrijf, dit product kan uiteindelijk giftig zijn gezien het feit dat ze giftige chemische gebruiken. De meeste houtproducenten vooral aan de onderkant zijn ook in een industriële staat gelaten door de vorige fabrikanten en geschuurd met een open schuurproces, dus voor hen is het al verleden tijd om chemisch polijsten te gebruiken.

Ja, het overspuiten van hout kunt u het beste overlaten aan professionals die de nodige vaardigheid hebben, maar het kost u niet veel geld om er zeker van te zijn dat uw houten vloer in een goede conditie is. Het is ook het beste om ervoor te zorgen dat uw hout al is ontdaan van losse vlekken en UV’s. Naast schuren en chemisch polijsten, gebruiken sommige fabrikanten Springs om uw hout opnieuw af te werken tegen een betaalbaar tarief. U kunt ook kiezen voor Hydro polished3000 foam om er zeker van te zijn dat het een gladde afwerking geeft aan uw houten vloer – het is zeer duurzaam en natuurlijk zal het er net als nieuw uitzien als u uw houten vloer op de juiste manier behandelt.

lees meer:

Vloer schuren Rotterdam

Vloeren laten schuren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.